GÜNDEM

Ankara'daki koronavirüsü olayının tüm detayları! Bakın neler yaşandı

Dün Ankara'da koronavirüsü paniği yaşandı. Tarhan-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağı, koronavirüs şüphesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı'na iniş yaptı. Peki sonra neler oldu?

Tarhan-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağı, dün Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Ardından yolcularda koronavirüsü şüphesi olduğu iddiaları ortalığı ayağa kaldırdı. Çok geçmeden konu ile alakalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Peki daha sonra neler yaşandı?

Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne kaldırıldılar

Uçakta bulunan yolculardan Kum kentinden gelen yolcularda koronavirüs şüphesi olduğu iddia edildi. Uçakta bulunan 132 yolcu ve mürettabatın sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alındı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledileceğini açıkladı. Bakan Koca, "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uçakta 132 yolcu ve artı mürettebat var. Gelenlerin hepsi Türk'tür. İçlerinde ateşi ve öksürüğü olanlar ve şüphelendiğimiz hastalar bulunduğu için uçağın acil iniş yapmasını istedik. Hepsinin muayenesi yapıldı. İlk numuneler alınıyor. Numuneler daha yeni alındığı için kesin bir şey şu an söyleyemiyorum. Bilim kurulumuz toplanıyor. 3-4 saat sonra kesin sonuçlar açıklanır. Hastalar karantinaya alındı. Şu an takip ediyoruz." dedi. 

Uçaktaki yolcular özel korumalı giysiler giyen sağlık personeli tarafından ambulanslarla hastaneye getirildiler. 

Daha sonrasında Sağlık Bakanlığı'ndan basın açıklaması geldi.

İŞTE FAHRETTİN KOCA'NIN AÇIKLAMASI
Bilindiği üzere, 23 Şubattan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir.

İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir.

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Fahrettin Koca
T.C. Sağlık Bakanı