GÜNDEM

Anlaşma sonrası Rusya'dan ilk açıklama!

Türkiye ve Rusya arasındaki ateşkes anlaşmasından sonra Rusya cephesinden beklenen açıklama geldi.

Ateşkes imzalamasından sonra Rusya cephesinden gelen ilk açıklamaya göre ateşkesin gözlemlendiği ve bölgede durumun sakin olduğu belirtildi.

İdlib'de Esed rejiminin saldırıları sonrası askerlerimizin şehit olması sonucu gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova'da bir araya geldi. Bölgedeki gerginliği dindirmek için yaklaşık 6 saat süren zirveden 'ateşkes' kararı çıktı.

ÇATIŞMA SİLAHLARI SUSTU
Reuters'ın RIA'dan aktardığı habere göre Rus askeri kaynakları ateşkesin yakından gözlemlendiğini ve bölgede durumun sakin olduğunu duyurdu. Sahadaki durumun sakin olduğunu belirten Rus askeri kaynaklar, çatışma alanlarında silahların sustuğunu bildirdi.

Mutabakatta yer alan maddeler şöyle:

1- İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 tarihinde saat 00:01'den itibaren durdurulacaktır.

2- M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.

3- Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020 tarihinde M4 karayolunun Trumba'dan (Serakib'in 2 km batısı) Ain-Al-Havr'a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.

Yorumlar
Günün Manşetleri