GÜNDEM

AP'den Türk bayrağını yırtan Yunan vekile ceza!

AP, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Lagos'a ödenek kesintisi ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası verdi.

Yunan adalarında bulunan göçmenlerin durumunun tartışıldığı Avrupa Parlamentosu (AP) oturumunda kâğıda basılmış bir Türk bayrağını yırtan ve büyük tepkiye neden olan ırkçı Yunan parlamenter Ioannis Lagos’a disiplin cezası verildi. AP’nin usul kuralları gereğince başlatılan soruşturma sonunda Lagos hem para cezası aldı hem de kurumun faaliyetlerine katılma yasağı getirildi. AP Başkanı David Sassoli tarafından açıklanan yaptırımlar gereği Lagos, 2 bin 261 Euro’ya ( 14 bin 875 TL) denk gelen 7 günlük ödenekten mahrum kalacak. Lagos, para cezasının yanı sıra 4 gün AP’deki Genel Kurul ya da komisyon çalışmalarına katılamayacak. Lagos için kararlaştırılan cezalar dünden itibaren geçerli olacak şekilde devreye sokuldu.

Avrupa Birliği’nin mülteciler konusundaki yaklaşımını eleştirip, "Siz her istediğini yapabilen, bizi göçle boğan Türkiye’nin sırtını sıvazlamaya devam ediyorsunuz" dedikten sonra yanında getirdiği kâğıda basılmış Türk bayrağını yırtan Lagos’a verilen cezayı AP Genel Kurulu’nda açıklayan Sassoli, cezanın hakaret içerikli dil kullanarak ulusal bir bayrağı temsil eden bir kağıdı yırtmak suretiyle çalışmaları aksattığı için verildiğini belirtti.

Lagos’un eylemi başta AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ve AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Başkanı Büyükelçi Christian Berger olmak üzere AB yetkililerince ‘kabul edilemez’ olarak nitelenmişti. Sassoli’nin eylemin ciddiyetine rağmen cezayı açıklamak dışında herhangi bir yorum ya da kınamada bulunmaması, Lagos’a uygulanacak yaptırımın da daha önce benzer nitelikli bir hareket için devreye sokulandan daha düşük olması dikkat çekti.

Yorumlar
Günün Manşetleri