GÜNDEM

Apple'a büyük tokat

Apple'ın eski model telefonlarını güncelleme yaparak yavaşlattığı kanıtlandı ve dava sonucunda 25 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

Dünyanın en değerli teknoloji şirketi olan Apple, 2017 yılında yaptığı açıklamada, eski iPhone'ları bilerek yavaşlattığını itiraf etmişti. iPhone sahiplerini, iOS 10.2.1 ve 11.2 güncellemelerinin cihazlarını (iPhone 6, 6S, SE ve 7) yavaşlatabileceğine dair bilgilendirmeyen Cupertinolu şirket, skandalın ortaya çıkmasından sonra onlarca dava ile karşı karşıya kalmıştı.

Apple’a dava açan ilk kuruluşlardan biri olan Fransız tüketici örgütü HOP, mahkemeden beklediği haberi nihayet aldı. Apple, yaklaşık üç yıldır devam eden dava sonucunda 25 milyon avro (yaklaşık 164 milyon TL) para cezasına çarptırıldı.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen HOP’un kurucularından Laetitia Vasseur, “Bu, hem tüketiciler hem de çevre adına, ‘çöpe gitmeye hazır’ rezil uygulamalara karşı kazanılmış tarihi bir zafer” ifadelerini kullandı. Apple tarafından yapılan açıklamada ise sorunun DGCCRF (Rekabet, Tüketici İlişkileri ve Dolandırıcılığı Önleme Genel Müdürlüğü) ile uzlaşılarak çözülmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri