GÜNDEM

Asgari ücret belli oluyor! Milyonların beklediği tarih açıklandı

Yeni yıla girmeye günler kala yeni asgari ücretin ne zaman belli olacağı netleşti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk saat 14.00'da yapılacağını açıkladı.

2020 yılına girmeye günler kala yeni asgari ücretin ne zaman belli olacağı netleşti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun dördüncü toplantısının yarın yapılacağını açıkladı.  Toplantı saat 14.00'te gerçekleşecek. 

Asgari Ücret ne zaman belli olacak? 

Asgari Ücreti Tespit Komisyonu bilindiği gibi her yıl Aralık ayında 4 toplantı yapıyor ve bu toplantılarla yeni yılın asgari ücretini belirliyor. Asgari ücretin ne kadar olacağına da son toplantı da karar veriliyor. Haliyle yarın komisyon 2020 yılı asgari ücretini belirlemiş olarak masadan kalkacak. 

Asgari Ücret ne kadar olur işçi ne istiyor? 

Asgari ücret pazarlıklarında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 558 lira "Zam beklediklerini" söyledi. Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin 3 sendika bir araya gelip ortak bir rakamda anlaştı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in 2020 yılı için belirlediği asgari ücret 2 bin 578 TL oldu. Sendikalar bu rakamdan aşağısını kabul etmeyeceklerini duyurdu.