GÜNDEM

Atalay Demirci FETÖ'yle görüşmeyi sürdürmüş! Hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı

Ünlü komedyen Atalay Demirci'ye, FETÖ terör örgütüne üye olma suçlamasıyla verilen 5 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Kararda, Demirci’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da örgütle irtibatını devam ettirdiği belirtildi.

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Atalay Demirci hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Mahkeme, 3 Mart 2020'deki karar duruşmasında Demirci'ye "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, Demirci hakkındaki hükmünün gerekçeli kararını tamamladı. 

Kararda, Demirci'nin, 1995'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda memur olarak atandıktan bir sonra bu görevinden istifa ederek sahne hayatına atıldığı, FETÖ'ye ait Dünya Radyoda program yapmaya başladığı ve örgütün düzenlendiği etkinliklerde sahne aldığı anlatıldı.

'Örgüt lideri Gülen için gösteri yaptı' 

Kararda, Demirci’nin, 2015 yılında ABD’de bulunan örgüt lideri Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği ve onun için gösteri yaptığı, bu tarihten sonra katıldığı yarışmada birinci olup, adını Türkiye’ye duyurduğu vurgulandı. 

Ayrıca, Demirci’nin örgütün bankası Bank Asya’da hesabının bulunduğu ve çok sayıda kişiyle para alış verişinin bulunduğu anlatıldı.