GÜNDEM

Avrupa’da bildirilen vaka sayılarına göre Türkiye birinci sırada! Koronavirüste kırmızı alarm verildi Bakanlık'tan flaş yoğun bakım kararı

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.Avrupa’da bildirilen vaka sayılarına göre ise Türkiye birinci sırada yer aldı. Bazı şehirlerde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 77’lere ulaşması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

 Türkiye'de son 24 saatte 168 bin 348 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 132 kişinin testi pozitif çıktı, 174 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, son hafta içinde yüzde 50 ile yüzde 100 arasında vaka artışı olan iller arasında gösterdiği illerde önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. 

Dün 174 kişinin hayatını kaybetmesi ile mart ayından bugüne kadar vefat eden hastada en yüksek sayı görülmüş oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,4, yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,3, ventilatör doluluk oranı yüzde 39,2, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,8 olarak kayıtlara geçti.

KOCA UYARDI: ZORUNLU OLMADIKÇA... 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeyi kullandı: Bugün tespit edilen 6 bin 876 yeni hastamız var. Aktif hasta sayımız artıyor. Salgının seyri kadar bizim tedbirlere uyumumuz da kısıtlamalar konusunda belirleyici olacak. Tedbirlere uyarsak kısıtlamalara gerek kalmaz. Birlikte mücadele edersek başarabiliriz.