GÜNDEM

Avrupa'da normalleşme adımları! Ülke ülke nerede hangi yasaklar kalktı?

Avrupa'da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler, kademeli olarak kaldırılıyor. Peki kademeli normal hayata geçişin başladığı Avrupa'da, hangi ülkede ne tür gevşemeler yaptı?

Tüm dünyayı etkileyen ölümcül koronavirüs sonrası normalleşme adımları atılmaya başlandı. Avrupa'da normale dönüş sürecinde ikinci kapsamlı adım bugün atıldı. Bu kapsamda İtalya'da kişisel bakım ve estetik merkezleri, kuaförler, restoranlar, barlar, pizzacılar, dondurmacılar ve pastaneler bugün kapılarını yeniden açacak.

KUAFÖRLER, RESTORANLAR, EĞLENCE MEKANLARI...
Ülkedeki kişisel bakım ve estetik merkezleri, kuaförler, barlar yeniden işbaşı yapacak. Daha önce paket servis için açılan restoranlar, pizzacılar, dondurmacılar ve pastaneler de tamamen hizmet vermeye başlayacak. 

İtalya'da, ayrıca kilise, cami ve sinagog gibi ibadethaneler ile mağazalar da sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması koşuluyla tekrar faaliyete geçecek.

Hükümet, Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarının grup halinde idmanlara başlamalarına da onay verdi.

BELÇİKA'DA OKULLARA KADEMELİ AÇILIŞ
Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi'nin aldığı yeni kararlara göre, ülkedeki okullar sıkı tedbirler altında ve kademeli olarak tekrar eğitime başlayacak.. Müze ve hayvanat bahçeleri de gerekli önlemleri almak ve bilet satışlarını internetten yapmak şartıyla yeniden açılacak. Kütüphaneler de aynı koşullar altında hizmet verebilecek.

DÜĞÜN VE CENAZE İÇİN EN FAZLA 30 KİŞİ
Berber ve kuaför salonları randevuyla müşteri kabul edebilecek, ayrıca en fazla 30 kişinin katılımıyla düğün ve cenaze törenleri de yapılabilecek.

Pazar yerleri de sosyal mesafe kurallarına uyarak yeniden açılacak. Spor kulüpleri en çok 20 kişiyle ve açık havada antrenman yapabilecek. İş yerlerinde ise uzaktan çalışma esas olacak.