GÜNDEM

Avrupa'nın mülteci zulmü Mehmet Akif Ersoy'un o dizelerini hatırlattı

Kapısına dayanan çaresiz mültecilere ateş açan Yunanistan'ın insanlık dışı tavrı Mehmet Akif Ersoy'un batının gerçek yüzünü anlatan şiirlerini akıllara getirdi...

Türkiye, kendisine verilen sözlerin yutulması üzerine Avrupa'ya açılan sınır kapılarını mülteciler için serbest hale getirdi.

Türkiye'nin bu kararına sert tepki gösteren Avrupa, Türkiye ile yaptığı anlaşmaların hiç birine riayet etmedi. Suriye konusunda atmayı taahhüt ettikleri hiç bir adımı da atmadılar.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA: 'İDLİB'

İdlib'de Esed kuvvetlerinin yaptığı saldırıda 36 kahraman askerimizi şehit vermemiz ise bardağı taşıran son damla oldu.

Türkiye hemen aynı gece Avrupa'ya açılan sınır kapılarını serbest bıraktı ve daha ilk günden on binlerce mülteci Yunanistan'ın kapılarına dayandı.

Güncel rakam 100 bini geçmiş durumda.

Mülteciler yalnızca sınır kapıları üzerinden değil aynı zamanda deniz üzerinden de Avrupa'ya geçmenin yollarını arıyorlar.

Kimileri Meriç nehrini geçerek kimileri ise botlara binerek kendilerini Avrupa'ya atmaya çalışıyor.

TÜRKİYE'YE İNSANLIK DERSİ VERENLER YUNAN'A SESSİZ KALIYOR

Yunan yönetiminin, mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavır ise görenleri şaşkına çeviriyor.

Türkiye'yi her fırsatta insan hakları konusunda uyaran ve kınayan batı dünyasının Yunanistan yönetiminin takındığı barbar tavırlara sessiz kalması dikkatlerden kaçmıyor.

BOTLARINI BATIRIP ATEŞ EDİYORLAR

Yunan hükümeti, kendi topraklarına botlarla geçmeye çalşan mültecileri denizin ortasında yakalayarak şişme botları delmeye çalışıyor.

Bununlada yetinmeyen Yunan güvenlik görevlileri çaresiz mültecilerin üzerine mermi yağdırıyor.

SAVUNMASIZ İNSANLARI ÖLDÜRÜYORLAR

Türkiye sınır kapısından geçen mülteciler kısa zamanda büyük gruplar halinde Yunanistan'ın kapısına dayandılar. 100 binden fazla mülteci Yunanistan topraklarına girmek için sıra bekliyor.

Yunan hükümeti ise çocuk, ihtiyar demen sert müdahalelerle mültecileri kendi topraklarına sokamamk için saldırılar düzenliyor.

Savunmasız ve çaresiz mültecilere yapılan silahlı saldırılarda şu ana kadar bir mülteci öldürüldü. Aynı zamanda çok sayıda insanın da yaralandığı bilgisi verildi.

MEHMET AKİF ERSOY'UN O ŞİİRİ YİNE AKILLARDA...

Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve Yunanistan'ın mültecilere karşı takındığı zalimane tavrı gözler önüne seren görüntüleri izleyen vatandaşlar Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden alıntılar yaparak batının gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

'MEDENİYYET DENİLEN KAHBE, HAKİKAT, YÜZSÜZ'

Mehmet Akif Ersoy, batının modern görünümüne kananlara maskelerinin altındaki vahşet suretini Çanakkale Şehitleri şiirinde şu mısralarla anlatmıştı:

Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.

'MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR'

İstiklal şairimizin kaleminden dökülen, İstiklal Marşı'mızın dördüncü kıtasında geçen ifadelerde aynı şekilde batının medeniyet maskesi altında nasıl bir canavar sakladığını ifşa etmişti:

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Son yaşanan olaylar İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bu sözlerini bir kez daha gündeme getirdi. Sosyal medya kullanıcıları, Yunanistan'ın mültecilere karşı insanlıktan nasipsiz davranışlarını gösteren videoları bu mısralarla paylaşıyor...

Yorumlar
Günün Manşetleri