GÜNDEM

Avrupa'ya merdiven dayadılar! Yunanistan alarmda

Türkiye’nin mülteci kararı sonrası göçmenler Yunanistan'a geçmek için her yolu deniyor! Sınırda bekleyen göçmenler buldukları merdivenle dikenli telleri aşarak Yunanistan'a geçmeyi başardı.

Edirne’de Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki göçmenlerin bekleyişi sürüyor. Dün sabah binin üzerinde göçmen daha tarlalardan yürüyerek sınıra ulaştı. Göçmenler Merdivenle Yunanistan'a geçmeyi başardı!

Soğuktan korunmak amacıyla etraftaki ağaçları toplayarak ateş yakan göçmenlerden bazıları otobüslerle İstanbul’a geri döndü. Tampon bölgede bekleyenlere ise Yunan güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Dün sınır kapısındaki Yunan polisleri, sık sık ses bombası attı ve biber gazı sıktı.

Aralarında kadın, çocuk ve bebeklerin çoğunlukta olduğu göçmenler zor anlar yaşarken, atılan gaz bombaları Türkiye sınırında bulunan askeri bölgeyi etkiledi. Bunun üzerine Türk askeri havaya 6-7 el uyarı ateşi açtı. Tampon bölgede ve sınırda göçmenlerin umutlu bekleyişi devam ediyor.

Tedavi için Avrupa’ya gitmek istiyor 
Göçmenlerden Irak Bağdatlı Haydar (23) üç yıldır Ankara’da yaşıyordu. Sosyal medyadan kapıların açıldığını öğrenen Haydar, “Tek başıma buralara geldim. Yolcular arabaya bindirdi. Doğuştan engelliyim. Tedavi olmak için herhangi bir Avrupa ülkesine gitmek istiyorum. Geceleri soğukta kalıyoruz. Sınırdan dikenli tellerden gidenler geçebilir ama ben geçemem. Geçmeme izin verene kadar burada kalacağım” dedi.