GÜNDEM

Avustralyalı bilim adamları virüsün ilacını buldu

Yeni tip corona virüs (Covid-19) Türkiye’de dahil olmak üzere şu ana kadar 125’in üzerinde görüldü. Virüsün çaresi için ise umut veren gelişme Avusturya'da yaşandı

Avustralyalı bilim insanları koronavirüsünün ilacını bulduklarını iddia etti. Hazırda bulunan biri HIV'i bastırmak için kullanılan diğeri sıtma ilacı olan karşımın virüsü öldürdüğünü açıkladılar. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  virüse etki edebilecek bir ilaç ya da aşının geliştirilmesinin 18 ayı bulabileceğini açıklamıştı.

İki ilaç tedavide kullanılabiliyor
Daily Mail'in haberine göre, Queensland Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi’nde salgın hastalıklar konusunda uzmanlaşmış bir ekip, iki ilacın corona virüs tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı.

Biri HIV'i bastırmak için diğeri sıtma ilacı
Birincisi AİDS'e neden olan HIV'i bastırmak için kullanılan bir ilaç, diğeri ise sivrisinek kaynaklı hastalıklara karşı artan genetik direnç nedeniyle büyük ölçüde unutulmuş olan klorokin, yani sıtma ilacı. Araştırmanın başında bulunan Profesör David Paterson, corona virüs ile enfekte olan bazı hastaların Mart ayının sonuna kadar her iki ilacın klinik çalışmasına da kaydolacağını belirtti, ilaçları ölümcül solunum yolu enfeksiyonu için olası bir tedavi yöntemi olarak değerlendirmenin yanlış olmayacağını söyledi.

İki ilaç virüsü ortadan kaldırdı
Paterson, Avustralya’daki ilk corona virüs taşıyıcılarına bu iki ilacın bileşimini verdiğini ve virüsün ortadan kalktığını öne sürdü.  Profesör, bu ilaçların 'potansiyel olarak etkili bir tedavi' olduğunu ve acilen  büyük ölçekli klinik deneylerin yapılması gerektiğini vurguladı.   Ancak, HIV ve sıtma ilaçlarının Covid-19 taşıyan bazı hastalarda tedaviyi sağladığı kanıtlanmış olsa da, Profesör Paterson testlerin kontrollü veya ölçülü bir şekilde yapılmadığını söyledi. 

''Tedaviye çok olumlu yanıt verdi”
Paterson, “Avustralya'da sahip olduğumuz ilk Çinli hasta dalgasına HIV ilacı verdiğimide hepsi tedaviye çok olumlu yanıt verdi” dedi. 

6 kişi hayatını kaybetti
Öte yandan Avustralya'da şu ana kadar 375 vaka tespit edildi. Corona virüs nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar
Günün Manşetleri