GÜNDEM

Ayasofya'da eller semaya açılırken yürek ısıtan detay!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 86 yıl sonra cami olarak yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde düzenlenen Regaib Kandili programında dua ettiği sırada yürekleri ısıtan bir sürpriz yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 86 yıl sonra cami olarak yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde düzenlenen Regaib Kandili programına katıldı. Camiyi tıklım tıklım dolduran vatandaşlar okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidi dinledi.

PROGRAM ÖNCESİ YATSI NAMAZI KILINDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 86 yıl sonra cami olarak yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde düzenlenen Regaib Kandili programına katıldı. Erbaş'ın yanı sıra programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve yüzlerce vatandaş katıldı. Program öncesinde camiyi dolduran vatandaşlar yatsı namazını kıldı.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ

Vatandaşlar, kılınan namaz sonrasında Büyük Çamlıca Camii İmam Hatipleri Yusuf Balcıoglu ve Kerim Öztürk ile Çinili Camii İmam Hatibi Dursun Şahin tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetini ve Ayasofya Camii Hafızlar Topluluğu tarafından okunan mevlidi dinledi.

"FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN YADİGARI"

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam âleminin Regaib Kandili'ni kutladı.

'YÜREKLERİ ISITAN O AN' KAMERALARA YANSIDI

Diyanet İşleri Başkanı'nın konuşması sırasında ise ilginç bir an yaşandı. Yürekleri ısıtan o anlar ise kameralar tarafından anbean kaydedildi.

"ALLAH'IN BEREKETİ SİZLERİN ÜSTÜNDE OLSUN"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Mübarek bir vakitte bir araya geldik. Camilerimizde ve evlerimizde niyaza durdur. Fatih Sultan Mehmet Hanı'n yadigarı Ayasofya Cami Şerifi'nden Akşemseddin Hazretlerinin kürsüsünden sizleri selamlıyorum. Allah'ın bereketi sizlerin üzerine olsun" dedi.

İSLAM ALEMİNE VE İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRSİN"

Regaib Kandili'nin İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Erbaş, "Bizleri her türlü musibet, beladan ve salgın hastalıklardan emin kılmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Rabbim bu gece hürmetine, başta salgın hastalık nedeniyle vefat etmiş tüm geçmişlerimize, vatan ve mukaddesat uğruna can veren aziz şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin, onları cennet ile müşerref kılsın" diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum