GÜNDEM

Ayasofya'nın 27 yaşındaki genç müezzini o anları anlattı! Oraya çıkarken duygulanmamak elde değil

Ayasofya-i Kebir Camii'nin 27 yaşındaki genç müezzini Alpcan Çelik, ilk Cuma Namazı için minareye ezan okumaya çıkarken gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi.

86 yıllık hasretin ardından hürriyetine kavuşan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılışında ezan okuyan 5 müezzinden en genci olan 1993 doğumlu Alpcan Çelik, o günkü duygularını Yeni Şafak’a anlattı.

''GÖZLERİMDEN YAŞ GELDİ, EZANI AĞLAYARAK OKUDUM''

“Sanki böyle bir fetih ruhu ile kubbeden aşıp o kiremit minarede ezan okudum” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Fatih Sultan Mehmet Han’ın yaptırmış olduğu minarede. Oraya çıkarken duygusal olmamak elde değil. Oraya çıktık aşağıya doğru baktığımızda insanlar yığın yığın, bizim insanımızda o iman sevgisi gerçekten en son safhada. O sloganlarla elhamdülillah, Allah’u ekber, la ilahe illallah ve tekbirlerle o ezanı birleştirmek gözlerimizden yaşın gelmesine sebep oldu. Ezanı ağlayarak okuduk.”

''SULTANAHMET VE AYASOFYA MEYDANI ÇİFT EZANLA İNLİYOR''

Dört minareden de ezan okunmasının sebebini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

“O zamanlarda hoparlör olmadığı için öyle okunuyormuş. Fakat şimdilerde gelenek olarak Sultanahmet Camii ile karşılıklı okuma devam ediyor. Ayasofya başlıyor daha sonra Sultanahmet devam ediyor. Ayasofya’dan ezan okuyan müezzin ile Sultanahmet’ten ezan okuyan müezzin karşılıklı okuyor. Biz Allahu Ekber dedikten sonra Sultanahmet Allahu Ekber, diyor. Buna çift ezan diyoruz. Sultanahmet meydanı, Ayasofya meydanı çift ezanla inliyor.”

''BENİM GENÇLERE YÖNELİK HİZMETLERİM OLACAK''

Vatandaşların kendisine yaklaşımından da bahseden Çelik, “Ben caminin gençlik koordinatörü gibiyim. Gençlerle buluşma, gençlerle sohbet, muhabbet bir nevi genç müezzinin misyonu, vizyonu ve edası hakkında güzel çalışmalar yapacağız. Benim ağırlıklı gençlere yönelik hizmetlerim olacak” diye konuştu.

''RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN BÖYLE BİR MABETTE GÖREV YAPMAYI NASİP ETTİ''

Görevlendirilmesiyle ilgili de duygularını paylaşan müezzin Alpcan Çelik, “Gönülden istedik ama en önemlisi Cenab-ı Hakk’ın nasip etmesi oldu. 86 yıl sonra böyle bir duygu yaşamak çok farklı bir şey. Rabbime şükürler, böyle bir mabette bizlere bu görevi nasip etti. Bizler de bu görevi en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri