GÜNDEM

Ayasofya'nın 86 yıl sonraki ilk hatibi Ali Erbaş'a müthiş destek

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş'ın 86 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan Ayasoyfa'da irad ettiği Cuma hutbesine düzenlenen organize saldırıya karşın sosyal medyada destek çalışması başlatıldı.

Danıştay'ın bozduğu müze kararının ardından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tekrar camii hüviyetine rücu eden Ayasofya Camii'nde ilk Cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okudu.

KİRLİ PROPAGANDA YAPILDI

Erbaş'ın hutbede Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya hakkındaki vakfiyesini okumasından rahatsız olan bazı kesimler ''Mustafa Kemal'e lanet okudu'' şeklinde çıakrdıkları asılsız iddialarla propaganda yapmaya yeltendi.

ALİ ERBAŞ'A DESTEK MESAJI YAĞDI

Diyanet İşleri Başkanı'nı istifaya davet eden paylaşımların ardından Ayasofya'nın 86 yıl sonraki ilk hatibi olan Ali Erbaş'a destek mesajları yağmaya başladı.

Kısa sürede binlerce ''Ali Erbaş Yalnız Değildir'' başlıklı paylaşım yapıldı. Kullanıcıların birçoğu Erbaş hakkında övgü dolu cümleler yazarken bazıları ise Necip Fazıl Kısakürek'in şiirine atıfta bulunarak ''Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes... Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es!'' mısralarını paylaştı.

HUTBEYE KILIÇLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Ali Erbaş, Osmanlı geleneğine riayet ederek 86 yıl sonra Ayasofya'da kılınan ilk Cuma Namazı'nın hutbesini eline aldığı kılıçla çıktı. 

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri