GÜNDEM

Ayasofya'nın asırlık sırrı çözülüyor! 800 yıllık mezarı jeoradar taraması ile buldular! Yüzü Kudüs'e dönük gömülmüş

Ayasofya'nın sırları yıllardır duyduğumuz efsanevi anlatılardan öteye geçemiyordu. Fakat TRT Belgesel alışılmış söylentilerin ötesine geçerek 800 yıllık bir sırrı ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. TRT Belgesel kanalında yayınlanan ''Gizemli Tarih'' programında 800 yıllık sır perdesi aralanacak. Tam 800 yıl önce Ayasofya'nın içine gömüldüğü bilinen mezar, jeoradar taraması ile kontrol edildi. O taramadan geriye tarihe dair önemli bilgilere ulaşıldı. Peki bu mezar kimin? İşte tüm detaylar...

Ayasofya'nın 800 yıllık gizemi TRT Belgesel'de ekranlara gelecek. Uzun yıllar müze olarak kalan ve 24 Temmuz'da ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde çekilen belgesel ile tarihte bir ilke tanıklık edilecek

TRT'den yapılan açıklamaya göre, uzun yıllar müze olarak kalan ve 24 Temmuz'da ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde çekilen belgesel ile tarihte bir ilke tanıklık edilecek. 

Programda, kötü şöhretiyle bilinen 4. Haçlı Seferi'nin komutanı Venedik Dükü Enrico Dandolu'nun Ayasofya'daki 800 yıllık mezarı hakkındaki sır perdesi aralanacak.

Belgeselin Ayasofya bölümü, ibadete açılan kadim mabedin tarihte saklı çok sayıda sırrını ilk kez izleyiciyle buluşturacak.