GÜNDEM

Azerbaycan 4 yerleşim yerini daha Ermenistan'dan kurtardı

Azerbaycan ordusu Zengilan kentiyle birlikte dört yerleşim yerini Ermenistan'ın işgalinden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a karşı elde edilen zaferin ardından ulusa sesleniş konuşması yaparak ''Ermenistan'a diz çöktürdük'' dedi..

Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermenistan'a ait 241 tank imha edildi, 39 tanka el konuldu" açıklamasını yaptı.

''Ermenistan ordusunu öz topraklarımızdan kovacağız.'' diyen Aliyev, ''Gence'ye namertçe saldırı yapıldı, siviller hedef alındı. 30 yıl toprağınızda oturup bize meydan okumaya çalıştılar. Ermenistan tarihi binalarımıza, camilerimize zarar verdi. Ermeniler cami yıkabilir, ama biz o camileri kalbimizde yaşatacağız.'' ifadelerini kullandı.

'' Ben halkıma verdiğim sözlere sadığım''
Ermenistan'ın Azerbaycan halkının iradesini kıramadığını belirten Aliyev, ''Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz, barış içinde yaşayacağız. Statükoyu savaş alanında Azerbaycan değiştirmiştir. Ben halkıma verdiğim sözlere sadığım. İşgalden sonra dünyaya gözünü açanlar da ata yurduna döneceği günü bekledi.'' dedi.

''Ermenistan'a diz çöktürdük''
Ermenistan'a diz çöktürdüklerinin altını çizen Aliyev, ''Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Yenilmez denilen Ermeni ordusu savaş meydanından kaçıyor. Ermenistan'a diz çöktürdük.'' şeklinde konuştu.

"24 köy işgalden kurtarıldı"
Ermenistan'ı destekleyenlerin ne aklı var ne de vicdanı. Ermenistan'ın 241 tankı imha edildi, 39 tanklına el konuldu.

Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli ve Veng köyleri işgalden kurtarıldı. Hocavend'in Veng köyünün ismi Çınarlı olarak değiştirildi.

Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladık. Kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan'ın kontrolünde. Karabağ bizimdir.”

Yorumlar
Günün Manşetleri