GÜNDEM

Babacan'ın hamlesi CHP'yi rahatlattı!

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, "HDP ile teması sağlayan Babacan’ın attığı bu adım, CHP’nin elini rahatlattı. Yeni bir sürecin de kapısını araladı." görüşünü savundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi lideri Ali Babacan'ın 'Kobani eylemleri' soruşturmasında aralarında eski HDP milletvekillleri, MYK üyeleri ve belediye başkanının da olduğu gözaltılar sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı aradığını hatırlatan Sarıkaya, "HDP ile teması sağlayan Babacan’ın attığı bu adım, CHP’nin elini rahatlattı. Yeni bir sürecin de kapısını araladı." görüşünü savundu. 

"Özetle siyaset yeni yasama dönemine, virüs gibi görünmezlerin tehdidinde, belirsizliklerin geleceğinde başlıyor…" diyen Sarıkaya, yazısında şunları kaydetti:

YETMEDİ PARTİ AÇIKLAMASIYLA DA BUNU DUYURDU

Eski milletvekili ve belediye başkanlarının 6 yıl önce yaşanan Kobani soruşturması nedeniyle gözaltına alınması sonrası önce CHP lideri Kılıçdaroğlu, ardından da DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı ve desteğini gösterdi, yetmedi parti açıklamasıyla da bunu duyurdu.

YENİ BİR SÜRECİN DE KAPISINI ARALADI

İktidarın, yanaşan her siyasetçinin toplumsal arenada yanacağı algısını yarattığı HDP ile teması sağlayan Babacan’ın attığı bu adım, CHP’nin elini rahatlattı. Yeni bir sürecin de kapısını araladı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri