GÜNDEM

Bakan açıkladı! Kısa Çalışma Ödeneği şartları kolaylaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk twitter hesabından açıklama yaptı. Zehra Zümrüt Selçuk Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştığını söyledi.

Türkiye'de de etkili olan yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı alınan tedbirler devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşlara ödenecek olan Kısa Çalışma Ödeneği şartları kolaylaştırıldı. 600 gün 450'ye, 120 gün ise 60 güne indirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüs tedbirleri kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde, Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırdıklarını belirterek, "600 günü 450'ye, 120 günü de 60 güne indirdik. Çalışanımızı, işverenimizi ve istihdamı koruyacağız" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1500 TL OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilere verdiği müjdenin kanunlaştığını belirten Bakan Selçuk, "Artık en düşük emekli aylığı 1500 TL. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Biz birlikte Türkiye'yiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri