GÜNDEM

Bakan Akar'ın Libya röportajında dikkat çeken detay

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Libya'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın BBC'ye verdiği röportaj sırasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Libya'da devreye girmesiyle tüm dengeleri bir anda alt üst eden Türkiye, sahadaki güçlü duruşunu sergilemeye devam ediyor. Dün resmi temaslarda bulunmak üzere bölgeye giden Hulusi Akar, İngiliz BBC kanalına bölgede yürütülen faaliyetlere ilişkin bir röportaj vermişti. Röportajda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

RUS HELİKOPTERİNİN ÖNÜNDE RÖPORTAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın verdiği röportaj sırasında arka fonda yer alan bir helikopter dikkat çekti. Helikopterin  Rus üretimi olan HIND tipi Mi-24 tipi taarruz helikopteri olduğu ortaya çıktı. 

MIG UÇAK ENKAZI

Helikopterin hemen arkasında ise bir başka detay dikkat çekti. Kullanılmaz halde olduğu görülen bir uçağın enkazının olduğu kadrajda görülürken, bu uçağın da Rus yapımı MİG-25 uçaklarından biri olduğu belirtildi.

Libya’yı ele geçirmeye çalışan terörist Halife Hafter; Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır gibi ülkelerin desteğini aldı. Rus yapımı Mi-24 helikopteri ile MİG-25 uçaklarını Hafter güçleri tarafından aktif olarak kullanılıyordu.
 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri