GÜNDEM

Bakan Berat Albayrak'ın müjdelediği finansman destek paketinin detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını açıklamıştı. Albayrak'ın açıkladığı Finansman Destek paketinin detayları belli oldu. Vatandaşın cebini rahatlatacak paketin ayrıntıları haberimizde..

Koronavirüs sonrasında normalleşme surecinde yeni bir finansman paketi geliyor. Hazine ve Maliye Berat Albayrak TRT Haber'e konuk olduğu programda Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulamıştı. Bakan Albayrak yeni destek paketlerinin yolda olduğunun müjdesini vermişti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüsle ekonomik mücadele kapsamında yaptığı açıklamada ''Dünya tarihinin en önemli süreçlerinden birini yaşıyoruz. Biz 2 yıldır çok büyük yapısal dönüşümlerden geçtik. Bu süreçten dünyada hemen her ülke etkilenecek. Biz ise bu süreçten minimal bir şekilde etkilencek şekilde çok önemli paketler hazırladık'' demişti..

İÇ PİYASAYI NORMALLEŞTİRECEK PAKETLERİMİZ OLACAK

Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak. Türkiye siyasi ve ekonomik olarak bir bağımsızlık mücadelesi veriyor. Türkiye'de artık son 2 yıldır daha farklı bir sürece girdik. Milli ekonomi politikasında önemli adımlar attık. Son bir yılda Türkiye'de kimse döviz borçlanmıyor. Biz burada olduğumuz sürece bu ülkenin anahtarı bu milletin elinde alacak. Bu ülkenin başında bu lider olduğu sürece..Türkiye ekonomide demek ki ilk defa bu kadar doğru işler yapıyor. Türkiye üretim odaklı yeni bir ekonomik modele geçiyor.

Ne faiz, ne borsa ne de kur raydan çıktı.

KONUT, TURİZM,YERLİ ÜRETİME YÖNELİK OLACAK

Bakan Albayrak'ın açıkladığı Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.