GÜNDEM

Bakan Dönmez'den Doğu Akdeniz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TPAO ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (pemt'20) Toplantısı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez "Açık denizlerdeki teknik kapasitemizi daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Uluslararası hukuk çerçevesinde geliştirdiğimiz tüm sismik arama ve sondaj çalışmaları, bize karşı oynanan oyunları bozdu. Biz yolumuza devam edeceğiz ve varsa mutlaka bulacağız. Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecektir. Tarihi misyonumuz ve enerji stratejimizin temeli, yerli ve milliliğe dayanıyor. Hiçbir ülkenin kaynağında gözümüz yok ancak kim bizim haklarımızı gasbetmeye kalkarsa, cevabını da en iyi şekilde alır. Doğu Akdeniz, kimsenin tapulu malı değil." açıklamasında bulundu.

Dönmez açıklamasının devamında şunları söyledi:

Türkiye'nin kara ve denizlerdeki petrol arama çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Bilgin, "Gelişen teknolojiler ışığında, biz de ülkemizdeki kaya gazı ve petrol potansiyelini test etmek, üretimimizi artırmak için en ileriyi teknolojiyi kullanıyoruz. Bu çalışmalarımızın milli şirketlerimiz için yeni bir alan ortaya çıkardığını düşünüyorum. Yapılan test çalışmalarının değerlendirilmesinden sonra ortaya çıkan sonuçlar ışığında, bu alanda da bir yerlileşme stratejisi geliştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri