GÜNDEM

Bakan Ersoy'dan Koronavirüs açıklaması

Çin'de ortaya çıkan ve diğer ülkelere yayılan Koronavirüsün Türk turizm üzerindeki etkileri hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çin’de ortaya çıkan Korona virüsüyle ilgili, "Genel turizm açısından Türkiye’nin hedeflerini etkilemez. Tabii Çin pazarı bizim için önemli, burada gelişim bekliyoruz. Türkiye’nin turizmde 2020 hedeflerini sadece Çin’de yaşanan gelişmeler etkilemez. Artık biz pazar çeşitlemesine çok önem veren bir ülkeyiz. Bir noktadan yoğun turist almıyoruz. Çinli turist sayısına baktığımızda da 58 milyonluk bir turizm hedefimizi gördüğünüz zaman sonucu değiştirmeyecektir. 2020 hedeflerimizi etkilemez" dedi.

Bakan Ersoy açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Geçen sene 450 bine yakın Çinli turist vardı. Türkiye’nin genel turist profilinde bu çok etkili bir sayı değil. Olgunlaştıkça gelişim gösterdikçe adım adım izliyoruz. Türkiye 2019 yılında 52 milyondan fazla turist ağırlamış, 34 milyar dolar gelir. Bir hafta sonra kesin sonuçlar açıklanacak. Çin'le sınırlı kalan coronavirüs salgını Türkiye'nin turizmini olumsuz etkilemez. 

Yorumlar
Günün Manşetleri