GÜNDEM

Bakan Koca: 7428 sağlık çalışını enfekte oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet veren 7428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İşyerleriyle ilgili normalleşme dönemiyle ilgili birtakım toplu çalışılan yerlerde test yapılmasını planlıyoruz. Gebze'de bu anlamda kurduk ve yaygınlaştırmak istiyoruz. OSB'lerde de bunu yapmak istiyoruz." dedi.

"ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAYISI 7 BİN 428" 

Koronavirüsle mücadele eden sağlık personeline ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, "Sayıları çok vermekten yana olmadığımı ifade etmiştim sağlık çalışanlarıyla ilgili. Şu dönemde maalesef enfekte olan sahada yoğun özveri, gayret, fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam birilerinin söylediği kadar değil daha fazlası maalesef. Enfekte sayımız 7 bin 428. Yani 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımız içinde vakalarımız içinde oranı yüzde 6,5'a yakın. Avrupa'daki ortalama yüzde 10-11'lerde. Gönül hiçbir çalışanımızın enfekte olmamasını ve hayatını kaybetmemesini dilerdi. Çalışanlarımız için bu dönemde ne yapmamız gerekiyorsa yaptığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri