GÜNDEM

Bakan Koca açıkladı! İkinci dalga riski var mı?

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tedbirleri tek başına uygulamanız yeterli olmayacaktır uyarısında bulunan Bakan Koca, "Maske ve mesafe kuralını ihlal edenlere sosyal mesafenin ötesinde mesafeli davranın, bu hakkınızı kullanın. Toplum sağlığına işyerlerini, saygı göstermeyenlerden ayırın, tenkidinizi yapın, takdirinizi gösterin." uyarısında bulundu.

Bakan Koca, "Bugüne kadar toplum olarak büyük feraset gösterdiniz. Buna dayanarak diyebiliriz ki ikinci dalga beklemiyoruz. Bakanlığımız,, sağlık ordumuz adına yürekten teşekkür ediyorum. Tedbirlere uymadığımız takdirde normalleşmeye başlayan her alan risk alanı haline gelecektir. Bu dönem risk daha çok hastalığı belirtisiz şekilde yaşayanlar üzerinden gerçekleşecektir." vurgusunu yaptı.

Belirti göstermeyen birinden bir başkasına geçen hastalık bulaştığı kişide ciddi sorunlara yol açabilecektir diyen Koca sözlerini şöyle devam etti: Rehberlerin ana başlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberidir. Bu rehberler farklı sektörlerdeki üretim ve iş yerlerinden başlayarak spor, aktivite alanlarına, AVM'lere kadar çalışanların, müşterilerin uyması gereken düzeni ortaya koymaktadır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri