GÜNDEM

Bakan Koca açıkladı! Virüsün Türkiye'de olma ihtimali yüksek

Koronavirüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı.. ABD'den gelen son dakika haberi ise korkuttu. 80’li yaşlarında bir kadının koronavirüsü taşıdığı ve Türkiye'den geldiği iddia edildi..Türkiye'de koronavirüsü var mı? tartışmaları devam ederken flaş açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Dünya geneline yayılan Koronavirüs (Kovid-19) hakkında Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.  Fahrettin Koca 'Salgının Türkiye'de olma ihtimali yüksek. Tespit edilmedi ama Türkiye'de olma ihtimali var' dedi.

İşte Fahrettin Koca'nın koronavirüsü hakkındaki açıklamaları

Koronavirüs salgının Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek ancak henüz tespit edilebilmiş değil. Koronavirüs salgını bir saat sonra da bir gün sonra da ortaya çıkabilir. Sözlerim hazırlık için değil, işin gerçeği bu. 

Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Bu virüs tespit edilebilmiş değil. Tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir.

3 saat sonra 1 gün sonra karşımıza çıkabilir. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir. Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.
-Yurt dışından gelen vatandaşımızın evlerine kendilerini kapatmaları, mümkün mertebe dışarı çıkmamaları, Türkiye'de 14 gün bunu devam ettireceklerini bilmeliler.
-Karantina için hızla 25 hastaneyi belirledik. Sonra bunun sayısını 101'e çıkardık. Bütün hastanelerde nasıl davranılmasına ilişkin bir algoritma geliştirildi"