GÜNDEM

Bakan Koca: İstanbul dahil 15 ilde 3. zirve yaşanıyor

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 15 il için kritik açıklamalarda bulundu.

Tehdidin boyutu son birkaç haftada hızla artmıştır diyen Bakan Koca, "Nisan ayında dünyada 80 bin civarında iken Kasım ayında 660 bini aştı. Nisan ayında günde 8 bin 500 kişi bu hastalıktan hayatını kaybederken Kasım ayında ortalama vefat sayısı 12 bine ulaştı." dedi.

İSTANBUL, İZMİR, BURSA VE KOCAELİ'YE İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 15 il için krtik açıklamalarda bulunana Bakan Koca, "Bugün birçok ülke kapanma tedbirlerine yeniden başvurmak zorunda kaldı. Ülkemizde İstanbul, Bursa, İzmir gibi kentlerde artış trendi neredeyse tüm ülkeye yayılmış durumdadır. Gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Geçen hafta bir dizi kısıtlayıcı kararlar uygulamaya konuldu. Önümüzde milletçe teyakkuzda olmamız gereken günler var. İhmalkarlık ve rehavet lüksümüz yok. İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Sağlık çalışmaları seferberlik halinde.. Filyasyon ekipleri ev ev dolaşıyor, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz mücadeleyi desteklemek için ellerinden geleni yapıyor." vurgusunu yaptı.

"15 İLDE VAKALAR YÜZDE 50 ARTTI"

Bakan Koca, "Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Antalya, Düzce, İzmir, Manisa ve Tekirdağ ise bu sınıra yaklaştı. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Ankara'da yoğunluğu azaltmak için sağlık çalışanlarımızın yoğun bir çabası vardır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri