GÜNDEM

Bakan Koca koronavirüs aşısı yaptıranların toplam rakamını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasıyla ilgili son rakamları açıkladı.

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulaması kapsamında toplam aşılanan kişi sayısı 832 bin 675'i geçti.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre birinci aşamada yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasına devam ediliyor.

Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik

Bu kapsamda, 832 bin 675'in üzerinde kişi Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozunu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek." dedi.

AŞIDA YENİ DÖNEM!

Bakan Koca açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor."

Yorumlar
Günün Manşetleri