GÜNDEM

Bakan Koca yeni kurulacak 2 hastane üzerinden başlatılan spekülasyonlara noktayı koydu

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgınına dair merak edilen soruları yanıtladı.

İstanbul'da açılacak olan iki hastanenin sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar, 2 tane 1000 yataklı, daha doğrusu 1000 odalı hastane şeklinde planlandı diyen Koca açıklamasının devamında, "Biri Atatürk Havalimanı bir diğeri de Sancaktepe'de. Bu iki hastaneyi prefabrik, pandemi sonrası devre dışı kalacak olan hastaneler gibi düşünmedik. İçinde amaliyathaneleri olan bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma çevrilecek hastane olarak planladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki hastanelerin doluluk oranlarını açıklayan Koca, "Daha sonraki dönemde benzer veya başka anlamlarda gerektiğinde kullanacağımız hastaneler olacak. Burada sonuçlar ve rakamlar ve gidişat tahmin edilenin ötesinde olduğu için şu dönemde erken davranmak için bir yaklaşım içinde değiliz. Şu anda bütün Türkiye'de yoğun bakımlarda doluluk oranımız yüzde 62-63'ü geçmedi.Daha stabil giden, artış oranının giderek düştüğü ve önümüzdeki bir iki haftanın son derece önemli olduğunu gördüğümüz bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu  hastaneler kalıcı kullanmak üzere planladığımızı, sayın Cumhurbaşkanımızın arzusunun bu yönde olduğunu söylemek istiyorum." vurgusunu yaptı.

"DEVLET KENDİ İMKANLARI İLE YAPACAK"

Yeni yapılacak hastaneler üzerinden artan spikülasyonlar için Bakan Koca, "Atatürk Havalimanı'ndakti aynı zamanda hava ambulansı uçak içinde uygun bir mekan olduğu için yeri geldiğinde iller arası veya yurt dışı hasta ziyareti için vazgeçilmez bir yerimizdir. Bunun için düşünülmüş oldu. Şu an sağlık personelini İstanbul'a kaydırmak sözkonusu değil. Bu iki hastanemiz yap işlet devretle değil kendi imkanlarımızla yapılacak." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri