GÜNDEM

Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüslü hastaların saklandığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başlıkları:

İlk olarak Çin’de tespit edilen sonra Güney Kore’ye yayılan bir virüs. İran ve İtalya’nın ardından yayıldı. Öncelikle buradan göstereyim; Çin’in Wuhan kentinden başlayıp devamında Tayland, Japonya, Güney Kore ve az vaka olmakla birlikte ABD’de görüldüğünü biliyoruz.

Çin dışına bu dönemde özellikle erken dönemde sınırlarımızı tespit olarak kapatmıştık. Herhangi bir yabancının gelişine izin vermedik. Ve bu dönemde de özellikle İran bölgesini yoğun olarak görüyoruz.

9 Mart’ta ise görüldüğü ülkeleri şöyle göstermek istiyorum. Özellikle Çin’e karşı etkin tedbir anlamında uçuşlarımızı o dönemde kesmiştik. Devamında İran’da yoğun bir salgın belirginleşince o dönemde de hiç düşünmeden erken dönemde sınırlarımızı kapatmış, havayolunu da kapatmıştık.

İRAN SINIRI

Eğer, karantinaya alınmış olsaydı İran’a ve bölgeye yayılmayacaktı. Bütün İran’a yayılmasıyla birlikte bölge için risk oluşturdu. Bütün İtalya’yı kuşattığı gibi süreçte bu dönemde Avrupa maalesef hiçbir tedbir almadı. Ağır davrandı ve ağır davranmaya devam ettiğini görüyoruz.Eğer biz İran ile sınırlarımızı kapatmamış olsa idik ve bu dönemde Türkiye’ye girecek olan kişi sayısı ortalık haftalık 50 bindi. Ve şu an biz burada Türkiye’nin birçok bölgesinde bu salgını görür olacaktık. Çünkü o 50 binin içinde 4’te 1 5’te bir oranında bu virüsü taşıyanın olduğunu biliyoruz.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS VAR MI?

Şu an tespit edilmiş bir vakamız yok. Ülkemizin sarıldığını ve bundan sonraki süreçte ben iki haftadır söylüyorum Avrupa’daki tedbirsizlik daha büyük sorunlara yol açacak diye. İtalya’yı görüyorsunuz sadece 24 saatte artan vaka sayısı 111 oldu. İspanya’da 326 oldu. İsviçre’de son 24 saatte 42 oldu. İsveç’te son 24 saatte 45 oldu ve giderek bu sayı artmaya devam ediyor.Bizim söylediğimiz ülkemizde şu an tespit edilen bir vaka olmadığıdır.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri