GÜNDEM

Bakan Kurum açıkladı Arnavutluk’a muhteşem proje

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk'da deprem depremden zarar görenler için 500 konut yapılıp teslim edileceğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa’da katıldığı il değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kurum, “Dost, kardeş ülke Arnavutluk’a 500 tane konut yapıyoruz” dedi.

Bakan Kurum, Şanlıurfa’da başlatılan projeleri görüşmek ve yeni çalışmaları başlatmak için kentteki yöneticilerle bir araya geldiklerini aktararak, şehrin sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşması noktasında çalışma yaptıklarını ifade etti.

ARNAVUTLUK'A 500 KONUT YAPILACAK

Arnavutluk’ta yaşanan depremin ardından Türkiye’nin bölgede yürüttüğü çalışmaları devam ettirdiğine dikkat çeken Bakan Kurum, Arnavutluk’ta yaşanan depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından Bakanlığının Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve TOKİ çalışanlarından oluşan 11 kişilik bir ekibi Arnavutluk’a gönderdiklerini söyledi.

Kurum, "Amacımız deprem riski altındaki Arnavutluk’taki vatandaşların talepleri doğrultusunda binaların deprem riski tespitini yapmak. Diğer taraftan da hasar tespit noktasında tabi biz yıllık ortalama 23 bin deprem yaşayan ülke olarak bu konuda oldukça tecrübeliyiz. Ekibimiz hemen hasar tespit çalışmalarını Arnavutluk’ta başlatacak.

Dost kardeş ülke Arnavutluk’ta bu tespit çalışmasını yapıp yine binaların risk durumunu Arnavutluklu vatandaşlarımıza hizmet etmek amacıyla kurmuş olduğumuz ekip bu çalışmayı yapacak. Cumhurbaşkanımızın dün açıklamış olduğu bize vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde dost kardeş ülke Arnavutluk’a 500 tane konut yapıyoruz." İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri