GÜNDEM

Bakan Murat Kurum'dan açıklama! Onbinlerce kişinin borcu 3 ay süreyle ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum koronavirüs tedbirleri kapsamında 2/B ve tarım arazileri satışında borçlu olanlara müjdeli haberi verdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum koronavirüs salgını ile ekonomik alanda mücadele kapsamında yeni kararları duyurdu.

Murat Kurum yaptığı son açıklamada "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs, hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz.'' dedi.

Tahsil edilmesi gereken gelirler ile ecrimisil gelirlerine ilişkin 399 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği'nin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını aktaran Kurum, yeni düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi:

3 AY SÜREYLE ERTELEME KARARI
"Hazırladığımız yeni tebliğ ile 2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli ve taksitlerini herhangi bir zam veya faiz uygulamadan 3 ay süreyle erteleyeceğiz. 2/B ve tarım arazileri satışlarında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin ödemesi gereken toplam 156 milyon lira borç tutarını herhangi bir zam veya faiz uygulamadan ve başvuru şartı aranmaksızın 3 ay süreyle erteliyoruz."

Yorumlar
Günün Manşetleri