GÜNDEM

Bakan Mustafa Varank operasyona bizzat katıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanal Taktik Eğitim Merkezi'nde özel harekat polislerinin senaryo gereği hücre evine düzenlediği sanal operasyona katıldı.

Bakan Varank, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı bünyesindeki SATEM'de incelemelerde bulundu. 

Açılışı geçen haftalarda yapılan merkezi ziyaretinde Varank'a Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı eşlik etti.

SANAL SİLAH KULLANDI

Bakan Varank'ın ziyaretinde, SATEM'de senaryo gereği teröristlerin kullandığı hücre evine operasyon düzenlendi. 'Hürce evi simülasyonlu sanal operasyon' öncesinde polislerden eğitim alan Varank da operasyona katıldı.

Varank, özel harekatçılarla birlikte bina içinde çatışmaya girip, terörist unsurları sanal silah kullanarak etkisiz hale getirdi. Varank, "Burası teknolojinin geliştirilip özel operasyonlarda kullanıldığı en üst seviye merkezlerden bir tanesi. Burada polislerimiz, oluşturulan simülasyonlarda tıpkı gerçek ortamdaki gibi eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Burası, dünyadaki en büyük sanal taktik eğitim merkezlerinden biri" dedi.