GÜNDEM

Bakan Soylu son rakamı açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koronavirüsle mücadele kapsamında karantina altındaki vatandaş sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de günde 10 milyon maske üretildiğini ve bu sayının yakın zamanda 20 milyonu geçeceğini belirterek, 81 ilde maske dağıtımının eczaneler vasıtasıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

"BU KARAR TÜM TÜRKİYE'Yİ KAPSAYAN BİR KARARDIR"

Bakan Soylu, STAR TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma ve market gibi kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğunun gelmesinin ardından son günlerde sıkça gündeme gelen maske dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, "Maske dağıtımı uygulaması sadece İstanbul'da yapılmayacak. Bu karar tüm Türkiye'yi kapsayan bir karardır. Türkiye'de maskeler eczaneler vasıtasıyla paylaşılacak" dedi.

"ŞU ANDA GÜNDE 10 MİLYON MASKE ÜRETİLİYOR"

Şu ana kadar maske üretimi için 235 üretici firma ile Sağlık Bakanlığı arasında sözleşme imzalandığını söyleyen Bakan Soylu, "Ben de Sağlık Bakanımız ile bu olayın her aşamasındayım. Şu anda günde 10 milyon maske dağıtılıyor Türkiye'de 10 milyon maske üretiliyor. Çok yakın zamanda inşallah bu sayı 20 milyon ve üzerine çıkacak. Bugün 10 milyon üretildiğini ve her gün dağıtıldığını söyleyebilirim. Burada Cumhurbaşkanımızın talimatıyla eczanelere de belli bir sistemle bedava maske dağıtılacak. Milyonlarca maske PTT ve marketler başta olmak üzere çeşitli vasıtalarla Türkiye'ye dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

"38 BİN VATANDAŞ KARANTİNAYA ALINDI"

Bakan Soylu "Biz toplam 52 vilayette 180 alanda karantina yapıyoruz. Bunun bir tanesi ilçe merkezi Artvin Borçka, bir tanesi ilçenin tamamı, tüm sınırları, köyleriyle beraber. Yine geri kalanı da yaklaşık 10 belde, 100 köy var. Geri kalanı da mezra. Bu karantina kararı, il hıfzıssıhha kurulunun kararıyla alınıyor ama il hıfzıssıhha kuruluna gelene kadar sağlık müdürlüğümüz aynı zamanda valiliğimiz, kaymakamlığımız alanındaysa kaymakamlığımız, olayın nerden çıktığı, kimin kiminle temas ettiği, bu bulaşımın ne kadar yayılma riski olduğu, bütün bunları değerlendirdikten sonra burayla ilgili bir karantina kararı alınıyor.  Bu rakamı da ilk kez paylaşıyorum. Şu anda 180 ayrı yerleşim yerinde 122 bin 500 vatandaşımız karantina içerisinde. Siz buna 15 bin 500 yurtlarda, yurt dışından gelen vatandaşlarımızı da ilave ettiğinizde şu anda 38 bin karantina içinde vatandaşımız var." açıklamasında bulundu

Yorumlar
Günün Manşetleri