GÜNDEM

Bakan Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şüpheli tutuklandı

Sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şüpheli tutuklandı.

Şüpheli E.E, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Twittter'daki paylaşımına hakaret içerikli yorum yazdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. "Kamu görevlisine hakaret" suçundan sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan şüpheli E.E. hakkındaki soruşturma sürüyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, şüphelinin sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da hakaret ettiği belirlendi. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan E.E, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

E.E, Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.

Ne olmuştu?

Soylu, annesine hakaret eden bir kişinin mahkemeye çıktığını ve adli kontrolle serbest bırakıldığını belirterek karara tepki göstermişti.

Soylu, 45 gündür annesinin hastanede olduğunu aktardığı Twitter mesajında, “Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım?” diye yazmıştı.

Bakan olsam ne yazar, millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder” tepkisini gösteren Soylu, “Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri