GÜNDEM

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan Berna Laçin'e bomba kreş cevabı

Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Berna Laçin yine algı yaratma peşinde. 18 yaş altına sokağa çıkmanın yasak olduğunu söyleyen oyuncu Berna Laçin'e cevap, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kreş ve gündüz bakım evlerinin 1 Haziran'dan itibaren hizmete gireceği açıklandı.

 Oyuncu Berna Laçin, bu kararı eleştirmek için "Alın size yeni nesil soru örneği: 1 Haziran sonrası kreşler açılacak ama 18 yaş altına 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bu durumda kreşlere gidenler kaç yaşındadır?" şeklinde bir paylaşım yaptı.

BUNUN DÜŞÜNÜLMEDİĞİNİ ZANNEDECEK YAŞTA OLMADIKLARI KESİN

 Ancak Laçin'in yaratmaya çalıştığı algı kısa sürdü. Oyuncuya sosyal medya hesabından cevap veren  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bunun düşünülmediğini zannedecek yaşta olmadıkları kesin" cevabını verdi.

zehra zümrüt

ÇOCUKLAR VELİLERİYLE DIŞARI ÇIKABİLECEK

Yayımlanan genelgeye göre: Daha önce yayımlanan genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması tabi olan çocuklar ve gençlerin ihtiyaca göre bakıcı, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilecek, veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilecek.

Yorumlar 9 Yorum
Günün Manşetleri