GÜNDEM

Bakü'deki tarihi törende Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı. Recep Tayyip Erdoğan törende çarpıcı açıklamalar yaptı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Erdoğan ve Aliyev'in alana girişi ile birlikte tarihi Zafer Geçidi Töreni başladı. Başkan Erdoğan tarihi törende son dakika açıklamalar yaptı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Azerbaycanlı can kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle hürmetle selamlıyor. Bu zafer gününüzde sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuruyoruz. İlham Aliyev kardeşime nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

Azerbaycan'ın 44 günlük mücadelesinde şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Karabağ'ı 30 yıllık zaferinin ardından Azerbaycan ile buluşturan ordunun neferlerini tebrik ediyorum.

Azerbaycan'ın hem diplomasi hem askeri anlamda başarı Cumhurbaşkanı Aliyev'e aittir. Kardeşim İlham Aliyev böylelikle merhum Haydar Aliyev'in vasiyetini yerine getirmiştir. Haydar Aliyev'i de burada rahmet yad ediyorum.

Azerbaycan, kardeşim İlham Aliyev'in liderliğinde destan yazmaya devam edecektir. Aziz Azerbaycan halkı, Türkiye bütün imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmuştur. Türkiye olarak her zaman iki devlet tek millet şiarını rehber aldık.

Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor. Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur.

Ermeni yöneticiler halkın kaynaklarını Azerbaycan'ın topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştı.Yıllardır doğdukları yerlerden uzak kalarak memleket hasretiyle yanıp tutuşan kaçkın göçkün kardeşlerimiz, artık doğdukları topraklara dönmek için sabırsızlanıyor. İnşallah kısa sürede bu hasret sona erecek. Dağlık Karabağ'a yıkım, gözyaşı getirenlerin artık aklını başına getirmesi gerekiyor."

Ermenistan halkı yaşananlardan ders çıkarırsa bu bölgede yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Cumhurbaşkanı Aliyev takdire şayan bir tavır göstermektedir.

Yorumlar
Günün Manşetleri