GÜNDEM

Başörtülü çalışanları hedef alan CHP'li eski İBB yöneticisinin cezası belli oldu

İBB'de başörtülü kadın çalışanlarını hedef alan eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin cezası belli oldu.

İBB'de başörtülü hanım çalışanlara toplantılarda hakaret, onur kırıcı ve rencide edici tavırlar ve ifadelerle saldırdığı öne sürülen Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nca başvuru üzerine hakkında resen inceleme başlatılan Şişli hakkında karar çıktı.

10 BİN LİRA PARA CEZASI

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Yeşim Meltem Şişli tarafından 'inanç' temelinde ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bu kapsamda Şişli, 10 bin lira idari para cezasına çarptırıldı.

Kararda, Şişli'nin 6701 sayılı kanunda sayılan 'inanç' temelinde 'taciz' uyguladığı belirtildi.

9 YILLA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bilindiği gibi, Şişli hakkında İSMEK'in eski yöneticisi kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Şişli hakkında 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ceza talep edilen iddianame hazırlandı. Şişli'nin 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri