GÜNDEM

Başörtülü öğretmene tokat atan kadının akıl sağlığı yerinde çıktı

Beşiktaş'ta 12 Kasım 2019’da başörtülü öğretmen Şüheda Nur Eriş’e (28) kaldırımda yürürken tokat atan Berrak Karaoğlu (34) 'cezai ehliyeti yok' raporu üzerine tahliye edilmişti. Adli Tıp'tan gelen yeni rapora göre ise akıl sağlığının yerinde.

İstanbul Beşiktaş’ta 12 Kasım 2019’da Berrak Karaoğlu (34), başörtülü öğretmen Şüheda Nur Eriş’e (28) kaldırımda yürürken tokat attığı için tutuklanmıştı. İddianamede Karaoğlu’nun, daha önce hiç görmediği, aralarında hiçbir husumet bulunmayan müşteki Eriş’e karşı, sırf dini inancı gereği giyim tarzından dolayı tokat attığı iddia edildi. Karaoğlu’nun, ‘kasten yaralama’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

CEZAİ EHLİYETİ YOK DENİLMİŞTİ

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gönderilen raporda, Karaoğlu’nda bipolar ve şizoafektif bozuklukların bulunduğu, ceza ehliyetinin olmadığı belirtildi. Ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin Adli Tıp’tan da rapor alınmasına karar verilen Karaoğlu, 31 Ocak’ta tahliye edildi.

ADLİ TIP AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEDİ

3 Şubat 2020’de gözlem altına alınan, 7 Şubat 2020’de çıkışı yapılan Karaoğlu hakkında, Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan rapor dava dosyasına girdi. Raporda Karaoğlu’nda ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı tespit edilemediği belirtildi. Karaoğlu’nun ‘basit yaralama’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde görüş bildirildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri