GÜNDEM

Batman’da bir çocuğa tecavüz iddiasına bakanlıktan açıklama

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşındaki bir çocuğa, tecavüz edildiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma genişletilirken sosyal medyadan da #GercüşteNeOluyor tagı TT oldu. Olayla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi..

Gercüş’e bağlı bir köyde geçtiğimiz günlerde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Ardından çocuğun ailesinin şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki şahsın tutuklandığı haberi basında yer almıştı.

Başsavcılıktan açıklama geldi

Olayın gündeme gelmesinin ardından Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma ile ilgili gizlilik kararı getirildiğini açıkladı.

Twitter’da #GercüşteNeOluyor TT oldu

Olayın ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’da binlerce kişi #GercüşteNeOluyor? Tagı ile paylaşımda bulundu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir.

Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bakanlıktan açıklama geldi

15 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edildiği iddiası üzerine Bakanlıktan açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, bir kız çocuğunun istismara maruz kalması ile ilgili bilgilendirmedir;

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından olayın vuku bulduğu tarihte yapılan adli çalışmanın akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahele Merkezimize (ÇOKİM) yerleştirilmiştir.

Halen kuruluşta kalmakta olan çocuk ile ilgili Bakım ve Sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır.

Gizlilik kararı çerçevesinde yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur.

Yorumlar
Günün Manşetleri