GÜNDEM

BBC dünyaya duyurdu! Koronavirüsünün sebebi hayvan pazarı değil

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı dünyanın gündemini meşgul ediyor. Her geçen gün ölümlerin sayısı artarken BBC'nin haberi gündeme bomba gibi düştü

Çin'de koronavirüsü hastalığı her geçen gün yayılıyor.. Çin'de yetkililer hastalığın yayılmasını önlemek için her yöntemi deniyor fakat başarılı olamıyor.. BBC'nin bomba etkisi yaratan haberine göre, koronavirüs vakasının görüldüğü ilk hasta, 70'li yaşlarda yatalak bir adam ve salgının yayıldığı iddia edilen yasadışı hayvan satışı yapan pazarla hiçbir bağlantısı bulunmuyor.

Çin'de son 24 saatte 889 yeni Kovid-19 vakası saptandı, 118 kişi yaşamını yitirdi. Salgınında ölenlerin sayısı ise 2 bin 238’e yükseldi. Çin'in Wuhan kentinde, 12 Aralık 2019'da ortaya çıktığı iddia edilen Kovid-19 salgını hakkında haber yapan BBC'nin iddiaları bomba etkisi yarattı.

Bilim adamları ise hız kesmeden virüsün kaynağını bulmaya ve aşı geliştirmeye çalışırken yetkililer koronavirüsün, hastalığın sıfır noktası olan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan yayıldığını ileri sürmüştü.

Bir bilim dergisi ise, araştırmacıların gizli laboratuvarlardaki yarasalar tarafından saldırıya uğramasından sonra yarasaların ve koronavirüs benzeri patojenlerin bağlantısını vurgulamıştı.