GÜNDEM

Berat Albayrak ekonomide yol haritasını açıkladı

Ölümcül koronavirüsünün dünya ülkelerine yayılması Türkiye'yi de vurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu durum ile ilgili yol haritasını açıkladı.

Ekonomi ile ilgili beklenen açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koronavirüse karşı ekonomide nasıl önlemler alınacağını sosyal medyadan açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüse karşı alınan tedbirlere yönelik "Koronavirüs ile olduğu gibi ekonomik etkileriyle mücadelede de sorun küresel, mücadele ulusaldır" dedi.

Bakan Albayrak'ın tweetleri şöyle:

Koronavirüs salgınının ekonomimize etkilerine karşı hazırlıklı hale gelmeyi öncelikli gündemimiz olarak belirlemiştik.Tüm kurumlarımız dünyada alınan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri analiz etti. Olası senaryolara karşı kendi alanlarına ilişkin yol haritalarını hazırladı.

Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak

Piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındı, alınacak. Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak.

Küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazırız

Atılacak adımlar Türkiye ekonomisi için olduğu kadar, Türkiye ekonomisinin geleceği ve hedefleri için de bir koruma kalkanı olacaktır. Ülkemiz olası bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazır ve tedbirlidir.

Sorun küresel mücadele ulusaldır

Koronavirüs ile mücadelede olduğu gibi ekonomik etkileri ile mücadelede de  Sorun küresel, mücadele ulusaldır. Bu kapsamda, TOBB, TİM, DEİK, TESK, TÜSİAD, MÜSİAD, başta olmak üzere birçok STK’dan ve sektör temsilcilerinden sürece ilişkin değerlendirmeleri ve taleplerini aldık.

Yorumlar
Günün Manşetleri