GÜNDEM

Berat Kandili gecesi namazı nasıl kılınır? Cübbeli Ahmet Hoca kandil özel duası ve sohbeti

Mübarek Ramazan ayı öncesindeki son kandil olan Berat Kandili gecesi yapılacak ibadetler, Berat kandili namazı ve duası bu geceyi ihya etmek isteyen müslümanlar için önemli. Cübbeli Ahmet Hoca Berat Kandili namazını Akşam namazı sonrası kılınan bir namaz olarak tarif eder. İşte Cübbeli Hoca'nın Berat gecesi yapılacak ibadetlerle ilgili sohbeti...

Cübbeli Ahmet hoca, geçen hafta yaptığı sohbette Berat gecesinde yapılacak ibadetler, kılınacak namazlar, okunacak dualara da değindi. Berat Kandili gecesi hangi namazlar kılınır, Beraat gecesinin faziletleri nelerdir?
İşte Cübbeli Ahmet sohbetinden Beraat gecesi yapılacaklar...

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca, sohbetinde yaklaşan Beraat Kandili ile ilgili de vaaz etti. 

Berat Gecesi için tutulan orucun ardından yapılacakları tek tek cemaatine anlatan Cübbeli Ahmet, nafile olarak kılınacak namazlardan sonra bir de Berat gecesi namazı denilebilecek bir namaz tavsiye etti.

İŞTE CÜBBELİ HOCA'DAN BERAT KANDİLİ YAPILACAKLAR....

Cübbeli Hoca Berat gecesi yapılacakları şöyle sıraladı:

Salı günü Beraat Kandili için oruç tutanlar iftarını 15 -20 dakikada hazır etsin hemen, iftarını yapsın. Çorba, hurma gibi şeyler... 

Hemen akşam namazının ardından sünnetini kıldıktan sonra 6 rekat evvabin kılınacak. Bu hem evvabine sayılır hem de Berat Kandili için özel niyetlerde yapılır. Aynı anda hem evvabine hem istihareye niyet edebilirsiniz.