GÜNDEM

Bilim Kurulu üyeleri müjdeyi verdi! Koronavirüs bulaşma oranı Türkiye’de 1’in altında

Koronavirüs ile savaşta alınan kararlarda en yetkili isimler olan Bilim Kurulu Üyeleri müjdeli haberi verdi. Dünya genelinde 5’e kadar çıkan koronavirüs bulaşma oranının Türkiye’de 1’in altına düştüğünü açıklandı..

Dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs salgınında Türkiye büyük bir başarı gösterdi. Kontrol altına alınmaya başlayan salgınla ilgili Bilim Kurulu üyelerinden hem müjdeli haberler hem de uyarılar geldi. 

Dünya genelinde 5’e kadar çıkan koronavirüs bulaşma oranının Türkiye’de 1’in altına düştüğünü açıkladı. Bu düşüşle birlikte de 11 Mayıs’tan itibaren kontrollü sosyal hayata geçiş başladı. Ancak uzmanlar uyardı: “Dinamik bir süreçteyiz, tedbirleri bırakmayalım. Bulaşma oranındaki yükseliş geri adım attırır.”

21 Mart’ta salgın nedeniyle kapatılan kuaförler, berberler ve AVM’lerin 11 Mayıs’ta yeniden açılmasıyla Türkiye kademe kademe kontrollü sosyal hayata geçmeye başladı. 

Hazırlanan 4 aşamalı plana göre eylül ayına kadar hayatın birçok alanında kontrollü sosyal hayatın başlaması, virüsün etkisinin sıfırlanmasının beklendiği Ocak 2021 başında da tamamen normalleşmeye geçilmesi hedefleniyor.