GÜNDEM

Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz'dan uyarı! Bu mesaj gelirse sakın açmayın

Dolandırıcıların oyunları bitmek bilmiyor. Dolandırıcılar şimdi de koronavirüs aşısını kullanıyor! Aşıların 14 gün sürecek olan araştırma çalışmaları devam ederken siber dolandırıcılar yeni bir yöntemle vatandaşları dolandırmaya başladı.

Çin'den Türkiye'ye ilk koronavirüs aşıları geçen hafta geldi. Aşıların, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu'nda incelemeleri başladı. Dolandırıcılar yeni bir yöntemle vatandaşları dolandırmaya başladı. Telefonlara SMS ya da e-posta yoluyla vatandaşlara ulaşan dolandırıcılar, banka ve kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

"Aşıyla ilgili bir kısa mesaj gelmesi veya elektronik posta gelmesi söz konusu değil" diyen Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Eğer size böyle bir mesaj veya elektronik posta gelirse bunun şüpheli olduğunu göz önünde bulundurmalısınız ve kesinlikle bu mesajlardaki bağlantıya tıklayarak kişisel bilgilerinizi vermeyin" dedi.
Abone ol

Dolandırıcılar, vatandaşları gönderdikleri mesajlarla resmi internet sitelerine çok benzeyen uygulamalara yönlendiriyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken ise bu sitelerin gerçek olanıyla tek farkı 1 harf ya da rakam. 

Bu nedenle internet sitelerinin adresleri dikkatle incelenmeli. Ayrıca uzmanlar vatandaşları, aşıların ücretsiz yapılacağını ve bu konuda hiç kimsenin para talep edemeyeceği konusunda uyarıyor.