GÜNDEM

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara koronavirüs salgınının biteceği tarihi açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara Türkiye'deki normalleşme süreci hakkında konuştu ve koronavirüs salgınının biteceği tarihi açıkladı..

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan herkesin cevabını merak ettiği soruya yanıt verdi. Koronavirüs salgınında 15 Haziran'da ciddi bir rahatlama beklediğini söyleyen Kara kurallara uyulması durumunda koronavirüsün Ağustos ayında bitebileceğini söyledi..

CNN Türk'e konuşan Kara, "15 Haziran'da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye'nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Bir can kaybını ve bir vakayı başarısızlık olarak değerlendirmeyiz. Seyahatlerimizde kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz" dedi.

KONUŞURKEN ARAMIZDA 60 CM OLMALI
Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kara "Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki 60 cm olmalı" dedi.

"KURALLARA UYULURSA AĞUSTOS'TA BİTER"
Ateş Kara, CNN Türk'te yaptığı açıklamada da kurallara uyulursa Ağustos'ta koronavirüsün bitebileceğini söyledi. Kara, 2 yaşın altındaki çocuklarda maske kullanılmaması konusunda uyardı. Kara maske yerine bu çocuklara yüz koruyucu siperlik kullanılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri