GÜNDEM

Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik'ten uyarı! Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs hakkında merak edilenleri yanıtladı. Koronavirüs vücutta ne kadar kalıyor? Havalar ısınınca koronavirüs salgını bitecek mi? Koronavirüsü yenenler tekrar hastalığa yakalanabilir mi? İşte Bilim Kurulu üyesinden koronavirüs ile ilgili ayrıntılar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik, koronavirüs konusunda uyarılar yaptı. İlhami Çelik, koronavirüsün vücutta 14 gün ile 27 gün arasında kalabileceğini açıkladı.. Peki havaların ısınması salgını bitircek mi? Koronavirüs tedavisinde İmmün plazma yöntemi işe yarıyor mu? İşte Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik'in açıklamaları..

Çelik, virüsün vücutta 14 gün ile 27 gün arasında kalabileceğini söyleyerek, "Bizim çalışmalarımızda 14 günü aşan uzun süre kalan hastalarımız oldu. 27 güne kadar temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum." dedi.

İlhami Çelik, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmalarının önemli olduğunu söyledi.

"TEKRAR HASTALANMAK ZOR İHTİMAL"
Koronavirüsü yenen hastaların tekrar hastalanma riskine değinen Bilim Kurulu Üyesi Çelik, "Koronavirüsü yenen insanların tekrar hastalanması çok zor bir ihtimal gözüküyor. Antikor oluşup oluşmadığını ölçmek için henüz teknik bir imkan bulunmuyor.