GÜNDEM

Bilim Kurulu üyesi Özlü'den kritik yorum! Bu bir uyandırma alarmı

Son iki gündür vaka sayılarının binin üzerine çıkması nedeniyle Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldi. Özlü, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu bir uyandırma alarmı" dedi.

İlk vakanın çıktığı Mart ayından beri Türkiye'nin korona mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte coronada yeni bir döneme girildi. Son iki gündür artan olgu sayısıyla ilgili Tevfik Özlü açıklama yaptı. Tevfik Özlü'nün Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor.

Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız.

Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın.