GÜNDEM

Bilim Kurulu üyesinden güzel haber! Kırılma sağlandı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklanan son verileri değerlendirdi. Özlü olumlu açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 11 Nisan Cumartesi gününe ait açıkladığı vaka sayılarını canlı yayında değerlendirdi.

Özlü,"Son 6 günün verilerine bakılınca salgında bir evrilmenin kırılmanın olduğunu görebiliyoruz" sözleriyle güzel haberi verdi

VAKA ARTIŞI ESKİSİ GİBİ DEĞİL

"Günlük vaka sayılarındaki artış eski kadar değil" diyen Özlü, "Baktığımız zaman ölüm oranlarımız düşük, önceki verilerle uyumlu. Yoğun bakım ve ya yapay solunum cihazına bağlanma ihtiyacı duyan hastalarımızdaki artış minimal... İyileşen hastalarımızın oranı artıyor. Test sayılarımızın artmasına rağmen testte pozitif çıkan kişilerin oranı olumlu, bulaşma açısından...

ULUSÇA DAYANIŞMA İLE...

Genel olarak bakıldığında verilerimizin salgının kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz. İtaya'yı, İspanya'yı Fransa'yı İngiltere'yi ABD'yi gözden geçirirseniz Türkiye'nin böyle olmadığını hemen herkes görüyor. İnşallah ileride de böyle olmamak için çaba sarfetmemiz gerekiyor. Hep birlikte ulusça dayanışma ile aklın ve bilimin ışında yürürsek bu süreçten en az hasarla en az bedel ödeyerek kurtulabiliriz." ifadelerini kullandı.

10 NİSAN GECESİ DURUMU ETKİLER Mİ?

Sokağa çıkma yasağı sonrası yaşanan görüntüleri de canlı yayında değinen Özlü, "Dün akşamki görüntülere üzüldüm. Bu görüntüler bizim salgın ile ilgili çalışmalarımız için bir risk oluşturur mu diye merak ediyoruz ama bu kararı verirken çok acele etmemek lazım. Bu paylaşılan görüntüler genel olarak belli lokasyonlardan ve anlık görüntüler. Türkiye'ye baktığımızda halkın ne kadarının böyle bir davranış gösterdiğini bilemiyoruz. Ama yasak gelmeseydi cumartesi-pazar insanlar sokaklara çıkacaktı. Bu iki günkü artı ile dün akşam yaşananları karşılaştırmamız lazım. Süreci etkiler mi etkilemez mi şu anda doğrusu bir şey söylemek zor. Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Panik yapmayın. Bu devlet bu millet güçlüdür." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri