GÜNDEM

Binlerce Sakaryalı Demokrasi Meydanı’ndaydı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde Sakarya’da binlerce kişi Demokrasi Meydanı’nda buluştu.

Başkan Ekrem Yüce, “O gece, burada bir aradaydık. Bir ölür, bin diriliriz dedik. Hainler, Valiliği ele geçirdiğinde polisimizle birlikte gittik, orayı geri aldık. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz geceleri yaşatmasın. Ancak böyle bir ihanete teşebbüs etmek isteyen her kim varsa bilsin ki onlar daha ihanetlerini açık etmeden biz vatanımızın başındayız.  Demokrasi nöbetimiz hiç bitmeyecek” derken, Vali Kaldırım ise “Sakaryamız sadece 15 Temmuz’da değil, İstiklal harbinde de büyük bir gurur ortaya koymuştur. Sakaryamız var olduğu, milletimiz değerlerine sahip çıktığı müddetçe vatanımıza hiçbir şey olmayacaktır” dedi.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.yıldönümünde Sakarya’da binlercekişi Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül,Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Köse,  İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, SAÜ Rektörü  Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BAM Başkanı Nuri Koçer, Başsavcı Lütfi Dursun, SESOB Başkanı Hasan Alişan, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 

Mehter konseri ile başlayan program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi ile devam etti. Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri okundu. İl Müftüsü Hasan Başiş’in ettiği duanın ardından tüm camilerden sela sesleri yükseldi.