GÜNDEM

Böyle anne olmaz olsun dedirten görüntüler! Küçücük çocuğa işkence etti Türkiye ayaklandı

Bir annenin küçük kızına işkence ettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyaya düşen video yürekleri dağladı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran videoda bir anne küçük kızına işkence ederken, küçük kızın sürekli 'anne, anne' diye çığlık atması tüyleri diken diken etti. TikTok’ta işkenceci annenin isminin Nurcan Serçe olduğu iddia edildi. Sosyal medya kullanıcıları Nurcan Serçe için 'tutuklansın' talebinde bulundu..

TUTUKLANSIN TALEBİ
TikTok uygulaması üzerinden çocuğuna şiddet uygulayan bir annenin görüntülerinin paylaşılmasının üzerine, Twitter kullanıcıları #NurcanSerceTutuklansın etiketiyle tepkilerini dile getirmeye başladı.

Görüntülerde, kızına şiddet uygulayan kadının hızını alamayıp yastıkla boğmaya çalıştığı, olay sırasında bir erkek çocuğunun da çaresizce o anlara tanık olduğu görülüyor.

KARDEŞLERİ DE ONLARI İZLEDİ
Annesinin küçücük kız çocuğunu darp ettiği anların tüyler ürperten videoda sözde anne küçücük çocuğu evire çevire dövüp işkence ederken çocuğun kardeşleri de olanları izliyor. İşkence gören kız çocuğunun sürekli "anne, anne" diye çığlık atması yürekleri dağladı. Hırsını alamayan canavar annenin küçük çocuğu darp ederken sürekli olarak "seni mahvedeceğim" dediği duyuluyor. Nurcan Serçe'nin, bu sırada evde bulunan, ailenin diğer üyeleri olduğu tahmin edilen kişileri de zaman zaman bağırarak tehdit etmesi de görüntülere yansıdı. 

ŞİDDET MAĞDURU ÇOCUKLAR KORUMA ALTINDA!
Paylaşımlarda İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de ihbarda bulunuldu.Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Nurcan Serçe'nin şiddet uyguladığı kızı ile diğer iki çocuğunun devlet korumasına alınıp yurda yerleştirildiği belirtildi. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

Nurcan Serçe, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan olayla ilgili açıklama yapıldı.

İşte yapılan açıklama:

Bir evladımıza annesi tarafından şiddet uygulandığına dair görüntülerin sosyal medyada yer alması ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

Söz konusu olay, Kocaeli ilimizde, Temmuz 2020’de yaşanmıştır. Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çocuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır.

Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri